и от пунто стават апарати.. ама зависи от кой за кой модел
Известие
Collapse
No announcement yet.
Спирачките на 155-проблем голям!!!!
Collapse
X
-
http://www.facebook.com/VenturaGarage
Sotiris Rokkos: "Neno you gave me scary feelings I did not ever feel before in my 30 years experience of racing... you know..."
-
Първоначално публикувано от Furious 155 Покажи съобщениеМожеш ли да пуснеш някое фото на спирачките, да се помъча да отгатна от кой фиат са?!Ако правилно съм запомнил, идеята е апаратите да не са система Гърлинг, тъй като предполагала разбиване рано или късно, независимо от рециклажите. Тва трябва да са ATE.
Last edited by bass; d.m.y г., 10:53.
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16v Elegante+Sport MY.08
Alfa Romeo 155 1.8TS Sport MY.95
Comment
-
Да събудя малко темата.
Напоследък забелязвам че задните ми спирачки хващат по-малко. и се чудя дали не мога да ги натегна малко, в смисъл разпределителят отзад имали пружина,която мога да опъна всеедно е понатоварена колата за да пуска повече спирачна течност отзад. Проблемът ми се появи след като сложих червени пружини ( по-твърди) и в същото време им подложих за да не " кляка" колата отзад а да е висока колкото в оригинален вид,но я карам предимно сам или с още един чувек и отзад не се товари,а и не кляка много и си мисля че затова задни взеха да не хващат идеално. Иначе съм проверявал да не са клеясали или блокирали- не са,сменяни са задните дискове и накладките преди няколко хиляди километра,сменях и спирачната течност миналото лято,общо взето всичко е изправно по спирачките,просто искам да усиля притока на спирачна течност отзад.EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG
Comment
-
Първоначално публикувано от bass Покажи съобщениеЕто, непосредствено след монтажа, още натурално ръждивиАко правилно съм запомнил, идеята е апаратите да не са система Гърлинг, тъй като предполагала разбиване рано или късно, независимо от рециклажите. Тва трябва да са ATE.
ALFA ROMEO 155 1.8TS MY95 SPORT -The Legend - бивша
Renault Megane II Grand Tour-2004г
Comment
-
Първоначално публикувано от don_pepone Покажи съобщениеда махна всичко в него или да го премахна съвсем
155 осем хиляди клапана 16 вериги
0884650778 токи4а
http://www.youtube.com/watch?v=JLPSY...eature=related
Comment
-
а тръбичките които влиат в него за спирачната течност.... или аз не мога да те разбера нещо,в смисъл говориш за онзи "разпределител на течността на задният мост нали ( да махна него ) иликантара е другоLast edited by don_pepone; d.m.y г., 22:07.EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
Comment
-
Първоначално публикувано от don_pepone Покажи съобщениеа тръбичките които влиат в него за спирачната течност.... или аз не мога да те разбера нещо155 осем хиляди клапана 16 вериги
0884650778 токи4а
Comment
-
ахам ясно. а няма ли опаност да бърка АБС-а в смисъл да идва прекалено много налягането и постоянно да се задейства абс-а ( на задните колела)EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
Comment
-
Първоначално публикувано от don_pepone Покажи съобщениеахам ясно. а няма ли опаност да бърка АБС-а в смисъл да идва прекалено много налягането и постоянно да се задейства абс-а ( на задните колела)155 осем хиляди клапана 16 вериги
0884650778 токи4а
Comment
-
Аз имам нещо като проблем, или е хронично. Самата кола спира сравнително добре. Обаче са доста ''мазни''. Педала хваща много по на ниско. Не искам да чувам за 'въздух в системата' или нещо такова. Педала е доста по мек от най-обикновения Голф или Нисан хеч бек. Дисковете и накладките са сменяни пред 10-на хиляди км. Също и маркучите са подновени. Изкажете някакво мнение. Не съм карал друга 155!Alfa 155 1.8 TS 8V 129 hp '95 ....ех
Alfa 156 SW 2.4 M-Jet '04
Comment
-
Я сега да споделя един проблем и при мен,белким някой каже къде я болиКато оставим настрана че спирачките са дърво,все по-често ми се появява един много гаден проблем - педала потъва до дъно,и блокират предно дясно и задно ляво.А докато дойде момента да блокират двете колелета едваааам намалям и все едно цялата кола се "усуква" Ако веднага пусна и натисна пак педала,се връщат в нормално състояние (спират всичките колелета)
Пробвах да обезвъдушавам ( няма въздух,няма и подобрение) свалях клапана на сервото (работещ) и сложих чисто нов - ефект никакъв.Сервото мисля че е здраво,не съска и педала е мек.Разглобих апаратите и гледах за блокирали водачи - всичко е екстра!Миналата зима и сложих нови предни дискове,накладки и смених течноста с Тутела дот4.Сега мисля че е помпата,но ме съмнява защото по някога не го прави цял ден,а понякога ми къса нервите като на всяко второ спиране,педала потъва ( и ми се изправя косата)Забелязвам че ако натисна педала докато колата е на скорост и тогава я мина на свободна,не го прави това.А за мен това е спукано серво! Изобщо голяма дилема ми създава тая бракма
Comment
Comment